2.søndag i advent og bare starten på en klut

God og kald morgen. Ja da vet at det er mye kalendere i innlandet, men -5 er jo litt kaldt det og. Spesielt når det ikkje ligger noe snø her. Det er vel det som heter skikkelig barfrost det. Men inne stiger varmen no. Fyrer opp og legger opp ett par vedskier så holder det til kvelden. For sola hjelper jo litt til no når den står opp. 

Dagen føyk avgårde i går, og i går kveld, ja så glemte eg å stikke innom bloggen. Fikk det for meg at eg måtte begynne på en kjøkkenklut igjen. Hadde så vidt begynt på en, men hadde dratt ut maskene ved en feiltagelse og da var det bare å begynne opp att


Siden det var eit skikkelig kveldstrikk, så måtte mønsteret være enkelt. Men det treng da ikkje være så avanasert bestandig. Går stort sett av seg sjølv. Men eg må likevel følge med, slik  at det ikkje blir feil. Så skjerf er vel egentlig ett bedre tv-strikk. Men tror det gjekk bra. 


Disse tre liker seg god ved siden av vedovnen. Kaldt når dei er ute å går. Koselig gjeng dette syns jeg. 

I dag har vi ein rolig start på dagen. Sein frokost, men det passer bra. For lunchen blir ikkje før i totida i dag. Tenkte å sjekke ut lunchen som ser veres på en Meny butikk i Tønsberg. Så tar vi dagen som den kommer i dag og. Ikkje det at vi  er like flink til det fortsatt. Liker fortsatt å vite det meste som skal skje på forhånd. Men vi kommer oss.:). 

Ønsker dere ein kjempefin dag . klem fra Sem-dama
 


 

20 kommentarer

venkesstrikk

04.12.2016 kl.09:54

God morgen:) her bøtter det ned, skikkelig gråvær. Skal ha en rolig formiddag før jobb. Hadde tenkt å gå tur, men frister mer med strikketøyet og sport på tv. Bruker alltid å være rolig den første søndagsåpne dagen. Kos deg med din dag:)

Greta

04.12.2016 kl.10:36

venkesstrikk: God formiddag. Er så glad det ikke er jeg som har det veret nei. Det er nok sikkert lurt det. Ja det skjønner eg. Det blir vel nok trakking på jobb uansett. Kos deg med strikketøy og sport du. Det blir vel mer trykk utover desember ja. Klem

Marianne

04.12.2016 kl.11:11

God formiddag til deg :)

Så fin kluten blir, kjempefin.

Her ble det ikke strikket en eneste maske i går, helgen går i full fart og eg prøver bare å henge med :)

Håper dere får en flott lunsj i dag :) Klem

Greta

04.12.2016 kl.18:58

Marianne: God kveld vennen. Da slo eg deg da jo. Trodde du alltid strikket mer enn meg for tida eg da. Det var ein spesilell lunch men det gjekk bedre enn forventa hehe. klem

Liv V.

04.12.2016 kl.11:21

Hei. Du må ha mange kluta etterkvert, og alle like fine. Koselig gjeng du har ved siden av ovnen. Nyte nok varmen akkurat som dere gjør.

Etter vel ei veke var det uvant for meg å komme heim til 22 gr. i huset. Kommer nok ikkje til å angre på at eg invisterte i pumpe. Godt er det.

Ja, eg kjenner deg best på den måten at du vil vite ka som skal skje, litt like der. 😊 Men om en ikkje vet, så kan det og bli kjekt. Går nok an at vi øve litt på det...😊

Her føles det som om det er vår. Nesten 6 pluss og regnbyger. Eg er så fornøyd med det.

Ha en finfin søndag med god lunch, nyt det. Klem.

Greta

04.12.2016 kl.19:04

Liv V.: Noen av dei blir nok gitt bort, har bare grå igjen i min skuffe. Prøver å lage eit nytt lager no. Ja dei nyt nok varmen. No er det veldig varmt og godt her. Deilig.
Måtte ta noe på sparken i dag og. Klarer å sei nei noen ganger også hehe.
Er nok godt å ha en stabil varme ja. Hvertfall når ein ikkje ahr heilt nytt hus.
Er litt forskjell på veret hos deg og meg og vi ahr det visst som vi vil begge to.
Lunchen gjekk bra men var noe spesiell og vet ikkje om eg vil satse på slik unch flere ganger. Menno har vi prøvd det hvertfall. . Fin kveld til deg klem

Liv T gjesdal

04.12.2016 kl.11:32

Hei Ja her er skikkelig gråvær idag så det frister ikke å gå ut ennå.Fine klut Jeg strikker mye med dobbel perlestrikk synes det er så fint,Ble jo veldig fin med fletter og,I går kjørte vi en tur til Malaga men det fristet ikke mye å gå det for det var mye folk.Men så så vi en ikea butikk å tenkte der er det bra å gå på kafe,men du all verden så mye folk det var der og men vi fikk da kost oss litt Tror det gikk nesten en halv time i kø for å få mat,Etter det reiste vi hjem .Liker ikke når det blir så mye folk.Ellers fikk jeg strikket litt.Ha fin fine søndag og goe klem

Greta

04.12.2016 kl.19:07

Liv T gjesdal: Da har vi bedre ver her da, men dere har det nok varmere. Ja det er litt fint. HAr ikkje strikket så mye med dobbel perle før.
Ikea er visst over alt. Men det er greit det å handle der også. Litt kjedelig å stå i kø for mat. Det gjorde vi og, men ikkje så lenge da. Fin søndagskveld og klem herfra

fjellgeitbundingen

04.12.2016 kl.12:00

Hei Greta, så koselig det er hos deg nå med nisser og så hyggelig å ha tvstrikk. Ei fin tid å strikke på dette. Det er masse tid til slikt, det blir ikke så lange turer ut på denne tiden. Jeg har vært å lest at det ikke alltid er tilfelle for ditt vedkommende, men har ikke fått kommentert så masse. Bare lest. Du er i allefall sprek som gikk hjem etter lommebok. Ja, også var det et par fine sokker du holdt på med

forleden dag. Fineste farger. Ja, er vel grei tvstrikk også med sokker? Jeg synes i allefall det. Nå blir det et par visemenn som skal strikkes

ferdig, men så må jeg nok begynne med julestrømpen, så den blir

ferdig til lille juleaften :) Ha en fin søndag, fineste Greta :)

Greta

04.12.2016 kl.19:11

fjellgeitbundingen: Hei kjære venn. Vi koser oss i varmen både nisser og folk. Ja eg fikk ein god tur der hehe. Sokker, no er jeg ikkje heilt med. ER vel ei stund siden jeg strikket sokker. HAr lyst å strikke sokker, men er ei god stund siden forrige par så vidt eg hugser.
Kos deg med vise menn og julestrømpe strikk. Skulle laga det jeg og. Men jeg vil jo laga alt alle andre lager og så glemmer eg det før jeg kommer igang hehe.
Håper dagen din har vært god, det ahr min vært. Stor stor klem fra meg til godjenta i nord

Hobbystua

04.12.2016 kl.12:17

Heisan Greta:-) Det er kaldt nå og her var det hele 8- når jeg sto opp i dag. Men deilig at solen skinner og nå ser jeg på vinduene at dem skulle hatt en vask igjen,,men får bare dra ned persiennene så slipper jeg og se det. Enkelt og greit. Lammesteken står i ovnen og tv sporten er på og jeg koser meg når det er godt og varmt inne med fyr i ovnen. Ja strikketøyet ligger klart i sofaen. Men ut i butikker i dag skal jeg ikke,,er litt motstander av disse søndagsåpne butikkene. Men hver og en får gjøre som dem vil med det. Fin klut du strikker på og det er grei tv strikk også og nissene dine tenker jeg koser seg nå som dem endelig har fått kommet frem og ikke minst til et nytt hjem,så jeg ønsker dere en fortsatt fin dag og hygg dere.-))

Greta

04.12.2016 kl.19:18

Hobbystua: Hei på deg MAraianne. Da slår dere oss i minusgrader da. Ikkje noe serlig å pusse vindu akkurat no, så da får ein bare dra ned eller og dra for så ein slipper å se det som ikkje er reint hehe.
Det er så deilig med fyr i ovnen. Bedre att det er litt for varmt enn litt for kaldt.
ER ikkje så ofte på butikk på søndaaag eg heller, men det hender. I dag vart det bare å nyte gratis lunch på ein Menybutikk. Og nissen var der også hehe.
Dei er veldig fornøgd med tilverelsen desse nissene. Tror dei syns det var kjekt å flytte. Vi trives alle sammen både nisser og folk. God og vin til deg og gutta dine. kelm fra ei varm stue på Sem

fruensvilje

04.12.2016 kl.15:59

ja her er det 5+ ute og det striregner,har kommet hjem etter en natt hos sønnen )

Flott klut du strikker,et vakkert mønster det er sikkert,håper du får en fin kveld også

Greta

04.12.2016 kl.19:34

fruensvilje: Da foretrekker eg kulden her eg ja. Var ca 0 midt på dagen, men no er tempen på vei ned att. Ihvertfall ute. Her inne er det godt og varmt. Tenker du har kost deg. Takk for det. Og takk det same.

Ellbjørg Skinderhaug

04.12.2016 kl.16:55

Du er ikke så regelmessig på bloggen som vi kjente deg fra Høyanger nei---- men det er et godt tegn --- som forteller at du tar ting mer som de dukker opp. Slik må det være når det er to som sammen skal " drive hushold " i lag hver dag.

Vi har hatt to-tre dager med mye" stikkinnombesøk" så her har kaffekjelen vært varm hele dagen og det er prøvesmakt både lefser, smultringer og fyrstekake--- Du skal sjå jeg må bake nytt----

I dag har jeg laget to kjeksdeiger som skal kjevles i morgen. Må ta det litt om senn så det ikke blir for lenge og stå om gangen.

Du så fin klut dette blir---. Enda er ikke jeg kommet i gang med den første. Kanskje blir det ikke heller, men det er greit håndarbeide når en får lyst å prøve et nytt mønster.

Fortsatt fin søndagskveld.

Greta

04.12.2016 kl.19:43

Ellbjørg Skinderhaug: Det er nok sant det ja. Og det er ikkje bare det at T også er heime, det er nok heller litt mer at det er familie som vil ha oppmerksomhet og som ønsker å vere saman med oss. Og så er det så mye mer muligheter til å gjøre andre ting. Syns det er veldig reit eg da.
Så kjekt da. Ja da må kjelden holdes varm hele dagen da. Høres deilig ut med både elfser og fyrstekake, men smultringer nei det klarer jeg ikkje.
Så fornuftig du er da. Hvilke typer kjeks alger du da.
Tusen takk for det. Hehe, eg vet ikkje hvor mange jeg har strikket. Det blir noen hundre vil eg tro.
Takk og fin kveld til deg og skønne venn i ytre trøndelag

fjellgeitbundingen

05.12.2016 kl.07:30

Hei Greta, tusen takk for det. Gårsdagen gikk bare så altfor fort. Dagen var vel både veldig god og litt vond, sånn som jeg har prøvd å beskrive i innlegget mitt i dag. Jeg er nok ikke helt klar for ny arbeidsuke, men har noen ubehagelige ting jeg må veilede om i løpet av uka, så trenger all den styrken jeg kan få til å gjøre det på en rettferdig og god måte. Å bidra til vekst og ikke fall.samtidig er det dumt å ikke si i fra også. Veldig dumt.

Greta

05.12.2016 kl.20:22

fjellgeitbundingen: Hei vennen. Da må jeg inn å lese på bloggen din etterpå. Må bare få lest kommentarene på min blogg. Skjønner eg må inn å lese

mimouna

05.12.2016 kl.13:13

Kjekk gjeng ved ovnen, forstår at de holder seg der når det er så kaldt ute. Bytter gjerne bort noen plussgrader og regn, hehe. Her fortsetter det i samme spor, med regn dag ut og dag inn.

Fin klut, og greit med litt avveksling. Jeg er plutselig ferdig med alt på bestillingslisten min, så nå skal jeg strikke en flodhest. Bare fordi jeg har lyst. :)

Håper du får en fin ny uke! *klem*

Greta

05.12.2016 kl.21:18

mimouna: Hehe takk for det. Ja dei liker seg der, men i dag har det ikkje vært varme i ovnen. For det ble jo brått så varmt da. Vi har no pluss og fint fortsatt hehe.
Takk for det og. JA må ha litt avveksling. Lite bestillinger her for tiden og det syns eg for øyeblikket er greit. Du og de dyra dine altså hehe. Fortsatt god uke vennen. klem

Skriv en ny kommentar

Greta

Greta

56, Tønsberg

Eg likar veldig godt å strikke. Tar gjerne imot bestillinger. Send gjerne forespøsrel på mail. gretabuhagen@yahoo.no Eg er så heldig at eg er farmor til to jenter og mormor til ein gut. i tillegg til å strikke det dei vil ha, tareg på meg strikkeoppdrag. veldig glad i det. Strikker også gaver og ein del havner i lageret mitt. Om du likar produktet, men ynskjer ein annan farge, så er det berre å legge inn forslag på det. sannsynligvis strikker eg det da for deg. Bloging er gøy, lærerikt, sosialt og kjempe kjekt.

Kategorier

Arkiv

hits