Begynte på ei lue det var jo så kaldt, var

god morgen. Såg på gradestokken i halv våken tilstand og trodde at i dag var det -7. Men så var det visst + istede. Var ute og dobbelstsjekka no på måler utenfor ytterdøra. Og den viste +6. I går var det altså -5 og i dag +6. Ja ja, det er ikkje dumt det da. Da trenger eg ikkje å fyre så mye ihvertfall. 

Eg begynte på ei  ny lue eg i går. For det er jo greit at flere har flere luer når det er så kaldt. Men kanskje like greit at jeg ikkje kom så langt da. 


Strikker den i mira merinoull fra jarbo. Veldig godt garn å strikke av. Viss eg fortsetter på den måten jeg har gjort i det siste, så blir det igjen noen dager til neste gang denne vokser. Vi får sjå, så er det for tiden. Vi får sjå. 

Det var ein spennende og litt kaotisk lunch i går. Det var laaang kø da vi kom i butikken. Og ikke alle voksne har køkultur. Presser seg frem når barn står rolig i køen så presser de seg frem. Ja ja, de får da bare kreve sitt urett. Var litt sjokka jeg da. No har vi gjort det en gang og det blir sikkert ikke flere ganger. Men det var jo litt koselig også da, når vi kom forbi matkøen. Og det er jo ikkje å forakte å få sitte oppå fryse disken og dingle med bena. Med matfat på ene siden og godtepose fra nissen på andre siden.  Kaffi og ferske smultringer tok vi hos mor mi  etterpå. Vi fikk tak i 8 stykkjer. Da hadde jeg stått i ny kø i 15 min hehe. For ett styr med jul hihi.men vi hadde dagen til det. Men når kvelden kom var det ikkje dumt å sitte i godstolen med beina på krakken og strikketøyet i fanget. God avsluttning på ein god dag

 

28 kommentarer

Ellbjørg Skinderhaug

05.12.2016 kl.09:13

Flirer når jeg ser deg sitte der og dingle med beina-----. Husk du har flyttet til " de urbane " strøk no og der er køene tettere og folket har annen oppdragelse enn i Høyanger. En kø i Høyanger er nok et trivelig møtested der folk prater og trivest-- slipper noen forbi seg for å forlenge praten, og tilslutt glemmer hva de står i kø for😂

Fin grønnfarge på den lua di---.

No er dagen kommet for kjevling av fylte små kjeks--- ja-ja-- det er jeg som har bestemt at det må gjøres hvert år😰Så jeg bør ikke klage. J. er på hjortejakt og dagen ligger ubrukt----

Greta

05.12.2016 kl.20:25

Ellbjørg Skinderhaug: Du altså. Ja tenk om jeg hadde sittet der. Men så gal er jeg no ikke da. Ikke fikk jeg godtepose av nissen heller hihi.
Ja køkultur hadde enkelte ikke nei. Men å presse seg forbi ett barn som har stått fint i kø i laaang tid, det skjønner jeg ikke.
ja det er jeg enig i.
Tenker du både har kost deg og anna i dg med baksten din eg. KGodt når du er ferdig tenker eg.

fruensvilje

05.12.2016 kl.09:23

ja det ble plutselig noen plussgrader ute,ser det synker hos oss nå da,så får vi se hva det ender med )

No har eg vist ikke fått med meg hva dere har vært med på,men det høres litt slitsomt ut hi hi ,må vist se om du hadde et innlegg i helgen når jeg var borte.

Hua blir fin,og vinteren kommer nok med både snø og kulde så den kommer til nytte etterhvert hi hi her går det i panneband,en ny blir ferdige i dag,skal på strikkekafe og da blir den sluttført tenker eg )

Greta

05.12.2016 kl.20:56

fruensvilje: JA det skjedde fort her ihvertfall. Her er vel + 4 - 5 fortsatt.
Var bare en lunch vennen, så du har nok ikkje gått glipp av noe serlig.
Ja håper den blir bra. Ja det blir nok vinter denne gangen også. Tenker du fikk ferdig pannebåndet på strikkekafe. Da blir det vel noen som får tøff gave da

Liv V.

05.12.2016 kl.09:25

Morn. Det var ei nydelig lue. Eg lika så godt åttebladroser. Er det mønster på denne?

I går fant eg og fram strikket mitt! Var jo kjekt etter gammalt. Fikk ferdig ei reflekslue og begynte på nr. 2.

Skal forstå at du blei sjokka når voksne folk oppføre seg sånn i matkø i vårt land...😳 Såg i Dagsrevyen fra svart fredag og, eg var skremt. Lure på om de visste ka de snappa med seg. Herregu!!!!

Måtte være godt å lande i godstolen etter en hektisk dag ja.

Her er det stille og rolig. Hehe. Eg skal litt tidlig nedover idag og ordne noen "attåt" gaver, som eg kalla det. Eg har berre delt ut penger i år så alle kan sjøl bestemme. Eg har jo ikkje oversikt lenger over ka de mangla....

Her er 7 gr. pluss og regn. Skal lette og bli fint imorra. Ha en fin start på ny veke. Klem.

Greta

05.12.2016 kl.21:01

Liv V.: God kveld. Takk for det. Ja det gjer du jo, det visste eg vel egentlig.Så bra at du fant frem strikketøyet att. Det gleder meg å lese. Og når du først er igang så går det unna skjønner jeg.
Ja det var litt sykt. Ja vi oppfører oss som galninger bare vi får noe gratis eller sterkt reduserte priser.
Greit med noen attåtgaver når man ellers gir penger til alle. Er jo kjekt med penger, men det er jo litt gøy med gaver da.
Varmt og opplett her fortsatt. Fin uke til deg også. Stor klem

Liv T gjesdal

05.12.2016 kl.09:35

Hei.Flotte lue med fine farger,Glemte å si igår det var en koselig nissegjeng du hadde,Du snakker om kø kultur,Jeg var sjokket mer en gang når vi var på treff turer Tenkte bevist å se om noen av mennene tok hensyn til damene Men de var ikke mange,Å stå i kø er litt spennende utrolig hva folk får seg til å gjøre .Her er bløtt i dag og men temeraturen er 14 15 gr,Var ute å gikk tur igår og det var herligt Må nok ut idag og for nå har jeg paraply.Skulle hatt støvler og men har ikke sett det her nede .Blir mye vann på kort tid så da danner det seg store dammer rundt om kring ,Blir alltid våt i beina.I morgen kommer sola igjen.Hørtes godt ut med smultringer Jeg pleide alltid lage det,Ha en superfin dag og en goe klem

Greta

05.12.2016 kl.21:09

Liv T gjesdal: Hei takk for det. Hehe vi liker gjengen vi. Ja eg vart sjokka. Men burde vel ikkje blitt det.
Så det regner fortsatt hos deg. Men tempen er jo ikkje så mye å klage på da. Sjølv om du nok helst skulle ahtt 20 +.
Blir vel ikkje mye julebakst på deg i år da. Kos deg med fint ver i morgen.

Marianne

05.12.2016 kl.09:45

God morgen til deg :)

Så du var i matkø i lunsjen du ja, ja det var eg også i går. Spiste nemlig middag på Ikea i Åsane i går og der var det laaang kø. Skulle tru alle skulle spise middag på Ikea.

Men køkulturen der var helt okei og maten var god så det gikk helt fint.

I dag blir det å flytte kroppen litt sør, til Stord og kjæresten, forhåpentligvis litt strikking og kanskje til og med litt hekling om eg får tid.

Ha en riktig fin mandag :) klem fra vestlandet

Greta

05.12.2016 kl.21:11

Marianne: God kveld vennen.
Hehe, skal ikkje skje ofte nei. Ja da er det jo greit da. Det var det ikkje her.
God tur til kjæresten . Kos deg med masse håndarbeide.
Fin uke videre vennen. Stor klem fra Sem

Oddbjørg

05.12.2016 kl.11:04

Hei!

Fin farge og mønster på huva!

Høyres ut som du hadde ein litt strevsam dag i går, så det var godt du kunne setja deg ned med strikkinga på kvelden.

I dag skal eg ha eit par timar på syrommet; ikkje for å sy, men rydda. Det trengs.

God måndag!

Greta

05.12.2016 kl.21:13

Oddbjørg: Hei. Takk for det. Neida det gjekk greit, men det var godt å finne godstolen om kvelden. Men det er jo det stort sett da.
Ja det må vel til av og til da
God uke videre klem

tepausen.blogg.no

05.12.2016 kl.11:16

For en nydelig lue selv om den ikke er ferdig så falt jeg pladask for den, vakker

Greta

05.12.2016 kl.21:16

tepausen.blogg.no: Så gøy da. Kanskje eg bør lage den fort ferdig da hehe. Og legge den i lageret :D

mimouna

05.12.2016 kl.13:17

Kan se at det der er et godt garn, maskene blir så jevne og fine. Deilig å strikke med slikt. :)

Høres ut som noen uoppdragne voksne på Sem, da. Ikke bra. Men koselig med både kaffebesøk og en rolig strikkekveld etterpå.

Greta

05.12.2016 kl.21:22

mimouna: Ja det er veldig godt garn. Veldig veldig godt å strikke med. Det var ikkje på Sem , men i Tønsberg dette. Her på Sem er dei veldig greie hehe. Ja det var det, så det var ein fin dag.

annebe

05.12.2016 kl.13:31

Ja i dag var det jammen meg mildt, ble litt overrasket jeg også :)) Kjempefin lue, og det kommer helt sikkert kuldeperioder i løpet av vinteren der en må kle seg godt :)) Butikker og kø hørtes masete ut..men kaffe og smultringer hørtes veldig kos ut :)) Jeg skal til tannlegen i kveld, bare den årlige sjekken.. Klem og fortsatt fin mandag <3

Greta

05.12.2016 kl.21:30

annebe: Heilt spesielt at tempen varierer så masse, men heilt greit det, så lenge det ikkje regner samtidig.
ja du har nok eit poeng der. Bare å lage den ferdig, men ikkje i kveld. Blir ikkje mye strikk i kveld tror eg. Litt kanskje.
Ja var litt masete, men alt var igrunnen greit hadde bare voksne folk hatt køkultur. Men men.
Håper det gjekk bra hos tannlegen. Klem herfra og fortsatt fin uke

Hobbystua

05.12.2016 kl.19:38

God kveld Greta:-) Det er bare deilig at plussgradene kom igjen og slippe noen dager med kaldt. Så kan bare fortsette for min del.-) Men høres ut som dere fikk en folksom dag i går på byen,men sikkert stor forskjell fra Høyanger til Sem nå,,men her hadde ikke butikkene åpne ,men først til søndag starter det for fullt i Sarpsborg og Fredrikstad. Men over til luen du strikker,den ser meget pen ut i farger og mønster. Nydelig strikket og du må gjøre den ferdig føre du starter på enda noe nytt.-)) Men vet du liker og ha litt forskjellig og strikke på,,,husk håndballkampen i kveld nå da Greta.:-))

Greta

05.12.2016 kl.21:35

Hobbystua: God kveld vennen. Ja det er jo det da. Slipper å fyre også. Varmt nok uten oppvarming no.
Det var i Tønsberg køkulturen ikkje var god. Her på Sem er dei så snille så hehe. VAr på en diger Menybutikk i Tønsberg dei serverte gratis lunch og noen blir litt spør når noe er gratis.
Takk for det. Tror den blir fin ja. hehe, jeg ahr jo 5 andre påbegynte strikk også. Og i kveld tror eg det er best med skjefstrikk, for jeg er litt trøtt.
Ja det er det ja. Det ahdde jeg ikkje fått med emg. Da skal jeg se andre omgangen. Her følger eg dårlig med som du skjønner. HA ein fin kveld og fin kamp. Og fortsatt god uke kjære søte snille Marianne. Klemmer. kommer fykende over fjorden.

Oldemorbloggen

05.12.2016 kl.20:01

Kjempefin luve, trur eg det blir. *her ventar me 8 plussgrader i næraste framtid. Eg vil ha snø, men det ser stusseleg ut.

Greta

05.12.2016 kl.21:36

Oldemorbloggen: Takk, tror den blir bra. Til lags åt alle kan ingen gjere veit du.

venkesstrikk

06.12.2016 kl.09:29

De stressa sitt uttrykk er jeg skal bare....da bruker jeg å si at alle andre skal bare også...du får hjelp om et lite øyeblikk...så går det som regel fint og alle er fornøyd. Tror sjelden at noen er så forkava at de må snike, de bare tror det.

Greta

06.12.2016 kl.11:53

venkesstrikk: Det er sant og lurt det. Syns det var så teit at de presset seg forbi på slike ting som ett gratis lunchbord.

tepausen.blogg.no

06.12.2016 kl.12:54

En i grått med hvitt mønster ville passet meg utmerket

Greta

06.12.2016 kl.20:57

tepausen.blogg.no: Vil det si at du bestiller en? Har litt dårlig tid for øyeblikket, men når jeg har fått ferdig den jeg holder på med og kommer ajorur ellers her, så kan jeg får bestilt garn og strikket den. Men vil først lage ferdig denne slik at jeg kan se om den ble fin

tepausen

06.12.2016 kl.23:05

Ja. Men jeg trenger først å vite str. den passer til. Luer som passer alle er for små for meg

Greta

07.12.2016 kl.07:21

da venter vi til vi ser hvordan den jeg holder på med nå blir

Skriv en ny kommentar

Greta

Greta

56, Tønsberg

Eg likar veldig godt å strikke. Tar gjerne imot bestillinger. Send gjerne forespøsrel på mail. gretabuhagen@yahoo.no Eg er så heldig at eg er farmor til to jenter og mormor til ein gut. i tillegg til å strikke det dei vil ha, tareg på meg strikkeoppdrag. veldig glad i det. Strikker også gaver og ein del havner i lageret mitt. Om du likar produktet, men ynskjer ein annan farge, så er det berre å legge inn forslag på det. sannsynligvis strikker eg det da for deg. Bloging er gøy, lærerikt, sosialt og kjempe kjekt.

Kategorier

Arkiv

hits